Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier GLSKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPAutomaty i punkty odbioru GLSPaczkomat INPOST
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty CELIKO
Producent
CELIKO S.A.św. Antoniego 71
61-359 Poznań
celiko@celiko.com.pl
Importer
MERKURY S.A.Sejneńska 16
15-399 Białystok
Opis
Celiko, ciasto kruche bezglutenowe – mieszanka idealna do przygotowania herbatników, ciastek i innych wypieków na kruchym cieście. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom i ścisłej kontroli alergenów, produkt jest bezpieczny dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu. Produkt certyfikowany znakiem Przekreślonego Kłosa, symbolem bezpiecznej żywności bezglutenowej.
Składniki
Skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana modyfikowana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.
Wartość odżywcza | na 100 g |
Wartość energetyczna | 1515 kJ / 362 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
- w tym kwasy nasycone | 0 g |
Węglowodany | 87 g |
- w tym cukry | 26 g |
Białko | 1,7 g |
Sól | 0,01 g |
Masa netto
200 g
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25°C), w suchym miejscu. Chronić przed światłem i wilgocią.
Cechy produktu
- Zalecenia żywieniowe
- Typ produktu
- Postać
- Główny składnik
- Specyfika