Diet-Food, Bio burak - puder, 200 g

proszek

Produkt usunięty z oferty doz.pl

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty DIET-FOOD

Producent

MIPAMA E.Z. Szafarz Sp.j.
Rogatka 14 Z
62-860 Opatówek

Opis

ORGANIC BEETROOT POWDER, czyli sproszkowany Bio burak to środek spożywczy. Produkt może stanowić dodatek do jogurtu czy sałatki. Sproszkowany Bio burak posiadaj certyfikat PL-EN-03, potwierdzający, że pochodzi z upraw bez dodatku pestycydów i nie jest modyfikowany genetycznie.

Kraj pochodzenia: Chiny

Skład

100% organiczny sproszkowany burak*
*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 1565 kJ/374 kcal
Tłuszcz, w tym: 1,1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany, w tym: 70 g
Cukry 45,9 g
Błonnik 6,1 g
Białko 11,3 g
Sól 3,5 g

Produkt może zawierać soję, pszenicę oraz gluten.

Masa netto

200 g

Zalecane dzienne spożycie

Spożywać od 2 do 3 łyżeczek dziennie

Sposób użycia

Wymieszać jedną łyżeczkę z ulubionym jogurtem lub shake’iem. Produkt można dodać również do sałatek.

 

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie.

Cechy produktu

  • Główny składnik
Polecane artykuły
  • Statystyki w kwestii nadwagi i otyłości u dzieci i młodzieży pogarszają się z roku na rok. Coraz więcej dzieci w Polsce boryka się ze zbyt wysoką masą ciała. Jako rodzice chcemy jak najlepiej dla swoich pociech, dlatego zaczynamy wyszukiwać informacje dotyczące odchudzania dzieci. Jak poradzić sobie z nadwagą lub otyłością dziecka? Jakie kroki warto podjąć w tym kierunku? I ostatnie – czy dzieci powinno się odchudzać?

  • „Migdałowe matki”, czyli almond moms, to termin określający matki, które udzielają swoim dzieciom „cennych” porad dietetycznych. Określenie to zyskało popularność dzięki kilku filmikom, na których Yolanda Hadid, matka dwóch supermodelek, rozmawia ze swoją wówczas nastoletnią córką – Gigi Hadid, radząc jej, co ma zrobić, kiedy nie ma na nic siły po zjedzeniu jedynie pół migdała.

  • Osoby, które w swojej diecie spożywały głównie białko roślinne, miały o 6% mniejsze ryzyko zachorowania na cukrzycę w ciągu 30 lat – m.in. takie wnioski udało się uzyskać po 30 latach badań nad wpływem diety w rozwoju cukrzycy typu 2.  Jak  wyglądał eksperyment i jakie rozwiązania związane ze stylem życia sugerują badacze, żeby uniknąć tej choroby metabolicznej?

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij