dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Herbata biała – co warto o niej wiedzieć? Właściwości, zastosowanie, sposób parzenia
Przeczytane 16241 razy
5 min
-
Kapsaicyna – co to jest i jak działa? Właściwości, skutki uboczne, przeciwwskazania
Przeczytane 130714 razy
4 min
-
Koenzym Q10 – właściwości, źródła, zastosowanie. Kiedy go suplementować?
Przeczytane 155370 razy
6 min
-
Kofeina – właściwości i zastosowanie. Jak wpływa na organizm?
Przeczytane 48161 razy
5 min
-
Teina – czym jest? Właściwości, zastosowanie i wpływ na organizm
Przeczytane 51971 razy
5 min
-
Drożdże – charakterystyka, właściwości i zastosowanie. Kiedy stosować preparaty z drożdżami?
Przeczytane 94726 razy
10 min
-
Cytrulina - właściwości i dawkowanie. Jak działa jabłczan cytruliny?
Przeczytane 345480 razy
3 min
-
Azorubina (E122) – właściwości i zastosowanie. Czy jest szkodliwa?
Przeczytane 26477 razy
3 min
-
Cynaryna – właściwości i zastosowanie. Jaki ma wpływ na zdrowie?
Przeczytane 25741 razy
3 min
-
Berberyna – co to takiego? Właściwości i zastosowanie berberyny
Przeczytane 590284 razy
4 min
-
Sylimaryna – czym jest? Działanie, efekty, wskazania i środki ostrożności
Przeczytane 106699 razy
4 min
-
Kadzidłowiec – na co pomoże i gdzie można go kupić? Właściwości i działanie kadzidłowca indyjskiego
Przeczytane 141130 razy
4 min