mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Drób – właściwości i wartości odżywcze. Czy mięso drobiowe jest zdrowe?
Przeczytane 19399 razy
3 min
-
Mięso białe i czerwone – rodzaje, wartości odżywcze. Które lepsze dla zdrowia?
Przeczytane 57714 razy
6 min
-
Wieprzowina – wartości odżywcze, przechowywanie, przepisy. Czy jest zdrowa?
Przeczytane 15488 razy
5 min
-
Mleko kokosowe – wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie. Jak zrobić je w domu?
Przeczytane 46023 razy
5 min
-
Dieta przy stomii – porady i wskazówki dietetyczne przy ileostomii oraz kolostomii
Przeczytane 49815 razy
10 min
-
Dieta przy problemach z pęcherzykiem (woreczkiem) żółciowym – o czym należy pamiętać?
Przeczytane 178009 razy
5 min
-
Bób – czy jest zdrowy? Właściwości i zastosowania bobu. Dietetyczne przepisy z bobem
Przeczytane 10399 razy
4 min
-
Cykoria – charakterystyka, właściwości, wartości odżywcze, zastosowanie. Zdrowe przepisy z cykorią
Przeczytane 13704 razy
4 min