dr nauk chemicznych Joanna Orzeł

Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Peeling enzymatyczny — czym jest i jak należy go prawidłowo wykonać?
Przeczytane 73279 razy
4 min
-
Czym jest Bisfenol A (BPA) i dlaczego powinniśmy go unikać?
Przeczytane 81647 razy
4 min
-
Jak sposób przygotowania jedzenia może wpływać na obniżenie jego jakości?
Przeczytane 16919 razy
5 min
-
Słodziki – dlaczego są słodkie i jak wpływają na nasz organizm?
Przeczytane 18041 razy
4 min
-
Substancje pomocnicze – dodatki, które znajdziemy w każdym preparacie leczniczym
Przeczytane 14713 razy
4 min
-
Marihuana – skutki palenia i wpływ na zdrowie. Marihuana a THC i CBD
Przeczytane 830385 razy
7 min
-
Karotenoidy – jaki mają wpływ na nasz organizm? Właściwości i źródła karotenoidów
Przeczytane 42966 razy
6 min