dr nauk chemicznych Joanna Orzeł

Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Słodziki – dlaczego są słodkie i jak wpływają na nasz organizm?
Przeczytane 17293 razy
4 min
-
Substancje pomocnicze – dodatki, które znajdziemy w każdym preparacie leczniczym
Przeczytane 14474 razy
4 min
-
Marihuana – skutki palenia i wpływ na zdrowie. Marihuana a THC i CBD
Przeczytane 812503 razy
7 min
-
Karotenoidy – jaki mają wpływ na nasz organizm? Właściwości i źródła karotenoidów
Przeczytane 41583 razy
6 min
-
Kwas hialuronowy – charakterystyka, właściwości i zastosowanie
Przeczytane 433668 razy
12 min
-
Beta-karoten (prowitamina A) – właściwości i zastosowanie. Beta-karoten a opalanie
Przeczytane 167377 razy
7 min