dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Soda oczyszczona – właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 407141 razy
9 min
-
Węglan sodu (E500) – właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 78246 razy
4 min
-
Kwas pirogronowy – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 17057 razy
5 min
-
Octan sodu (E262) – właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 52676 razy
3 min
-
Węglan amonu (E503) – właściwości i zastosowanie amoniaku spożywczego
Przeczytane 43860 razy
3 min
-
Kwas borowy (borny) – właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 267309 razy
5 min
-
Glinka zielona i jej właściwości – kiedy warto po nią sięgnąć?
Przeczytane 29925 razy
5 min
-
Acesulfam K – czym jest? Czy acesulfam potasowy (E950) jest szkodliwy?
Przeczytane 123503 razy
4 min


