dr nauk chemicznych Joanna Orzeł

Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Glinka zielona i jej właściwości – kiedy warto po nią sięgnąć?
Przeczytane 23601 razy
5 min
-
Glinka czerwona – jakie ma właściwości? Kiedy warto jej używać?
Przeczytane 11206 razy
6 min
-
Kosmetyki z pirytionianem cynku – dlaczego zostały wycofane?
Przeczytane 27318 razy
2 min
-
Luteolina – w jakich produktach można ją znaleźć? Jakie ma właściwości?
Przeczytane 18388 razy
3 min
-
Glukonolakton – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 14434 razy
4 min
-
Polihydroksykwasy (PHA) i ich działanie na skórę – co warto o nich wiedzieć?
Przeczytane 13629 razy
5 min