dr nauk chemicznych Joanna Orzeł

Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Kwas borowy (borny) – właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 234266 razy
5 min
-
Glinka zielona i jej właściwości – kiedy warto po nią sięgnąć?
Przeczytane 25146 razy
5 min
-
Glinka czerwona – jakie ma właściwości? Kiedy warto jej używać?
Przeczytane 11648 razy
6 min
-
Kosmetyki z pirytionianem cynku – dlaczego zostały wycofane?
Przeczytane 28527 razy
2 min
-
Luteolina – w jakich produktach można ją znaleźć? Jakie ma właściwości?
Przeczytane 18961 razy
3 min