mgr inż. Maria Brzegowy

Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Pandan – azjatycka wanilia. Co to za przyprawa i do czego może przydać się w kuchni?
Przeczytane 19045 razy
4 min
-
Sezam (czarny i biały) – wartości odżywcze i właściwości zdrowotne
Przeczytane 105119 razy
4 min
-
Dieta kopenhaska – menu, ile można schudnąć i czy taka dieta jest zdrowa?
Przeczytane 17008 razy
4 min
-
Podwyższone stężenie cholesterolu w surowicy krwi - dieta, objawy i przyczyny
Przeczytane 100447 razy
4 min
-
Dieta z niskim IG – dla kogo? Jak powinna wyglądać? Zasady, produkty o niskim indeksie glikemicznym, przepisy
Przeczytane 106080 razy
5 min
-
Nasiona konopi i olej konopny – zastosowanie oraz właściwości
Przeczytane 27097 razy
4 min