mgr inż. Maria Brzegowy

Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Dieta na raka – co jeść, żeby nie zachorować i czy dietą można wyleczyć się z raka?
Przeczytane 17370 razy
6 min
-
Herbatka z kopru włoskiego dla niemowląt i dorosłych – właściwości, działanie i przeciwwskazania
Przeczytane 137113 razy
4 min
-
Suplementacja witaminami, składnikami mineralnymi oraz innymi elementami w chorobie nowotworowej
Przeczytane 5062 razy
6 min
-
Dieta cukrzycowa – przepisy i jadłospisy, czyli od czego zacząć
Przeczytane 373194 razy
4 min
-
ONS, czyli doustne suplementy pokarmowe – wsparcie żywieniowe w chorobie
Przeczytane 32423 razy
4 min
-
Co jeść przy cukrzycy? Czego się wystrzegać? Poznaj naszą listę – indeks glikemiczny!
Przeczytane 354567 razy
4 min
-
Sukraloza – szkodliwość i skutki uboczne przy stosowaniu
Przeczytane 587002 razy
4 min
-
Herbata czerwona Pu-Erh – czy jest dobra na odchudzanie? Jakie ma właściwości?
Przeczytane 21936 razy
4 min
-
Hibiskus – skład, właściwości, zastosowanie i herbata z kwiatu hibiskusa
Przeczytane 51290 razy
4 min