dr nauk chemicznych Joanna Orzeł

Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Filtry w okularach przeciwsłonecznych. Jak działają i dlaczego powinny być dobrej jakości?
Przeczytane 39036 razy
4 min
-
L-karnityna – co to za związek i jak działa? Kiedy sięgnąć po preparaty z karnityną?
Przeczytane 836259 razy
6 min
-
Ocet jabłkowy – właściwości i zastosowanie. Czy warto go pić?
Przeczytane 426778 razy
14 min
-
Lukrecja – co to za roślina? Właściwości, działanie, przeciwwskazania
Przeczytane 533616 razy
5 min