mgr biologii Justyna Piekara

Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Specjalizuje się w biologii człowieka. Dodatkowo ukończyła kurs instruktorski w zakresie odnowy biologicznej oraz szkolenia z doradztwa żywieniowego i promocji zdrowia. Bacznie śledzi nowinki ze świata nauki, w szczególności te, które dotyczą branży life science.
Wszystkie publikacje autora
-
Gen związany z zaburzeniami ze spektrum autyzmu powiązany ze świądem występującym w przebiegu AZS
Przeczytane 4925 razy
3 min
-
Czy potrzebujemy więcej witaminy C, niż zakładają obowiązujące normy? Co mówią na ten temat naukowcy?
Przeczytane 14780 razy
3 min
-
„Śmieciowe DNA” – czy jest kluczem do powstrzymania procesów starzenia się i nowotworzenia?
Przeczytane 5444 razy
3 min
-
Odkryto nowe biomarkery depresji. Pomogą wcześniej zdiagnozować chorobę
Przeczytane 6186 razy
3 min
-
Natto – czy japońskie fermentowane danie pomaga chronić przed COVID-19?
Przeczytane 9892 razy
2 min
-
Czy „latające kleszcze” mogą zagrażać ludziom? W jaki sposób się przed nimi chronić?
Przeczytane 8692 razy
3 min
-
Jakie choroby mogą wywołać bakterie Salmonella? W jaki sposób dochodzi do zakażenia?
Przeczytane 29352 razy
3 min
-
Czym jest zespół Ushera? Badanie niemieckich naukowców daje nowe spojrzenie na patologię choroby
Przeczytane 10934 razy
4 min
-
Suche utonięcia – czym są? W jaki sposób objawia się zespół post-immersyjny?
Przeczytane 183668 razy
3 min
-
Indeks glikemiczny – co to jest? W jaki sposób z niego korzystać, komponując dietę?
Przeczytane 4993 razy
3 min
-
Adrenalina – jaka jest funkcja w organizmie? Czym skutkuje nadmierna ekspozycja na działanie hormonu?
Przeczytane 64369 razy
2 min