mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Liofilizacja żywności – czym jest i co powinniśmy o niej wiedzieć?
Przeczytane 10768 razy
4 min
-
Jak powinna wyglądać nasza dieta w okresie jesienno-zimowym?
Przeczytane 14058 razy
5 min
-
Brak apetytu u dorosłych – co robić, gdy nie mamy ochoty jeść?
Przeczytane 163146 razy
5 min
-
Smoczy owoc – czym jest dragon fruit i jakie właściwości prozdrowotne posiada
Przeczytane 65540 razy
4 min
-
Dieta odchudzająca – jak ją zaplanować? O czym warto pamiętać? Co jeść, żeby schudnąć?
Przeczytane 98281 razy
8 min
-
Sól i jej wpływ na zdrowie – właściwości, rodzaje i normy spożycia soli
Przeczytane 38295 razy
8 min