Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier GLSKurier DHLKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty i punkty odbioru GLSAutomaty DHL i punkty POPPaczkomat INPOST
O produkcie
Opis
Intenson
Bezglutenowe płatki owsiane – najczęściej używane są do przygotowania popularnej, tradycyjnej owsianki ale znajdą także zastosowanie w deserach i wypiekach. Są dobrym źródłem błonnika pokarmowego. Wyprodukowane zostały z certyfikowanych surowców, nie zawierających zanieczyszczenia glutenem, dzięki temu mogą być spożywane przez osoby na diecie bezglutenowej.
Skład
100% bezglutenowe płatki owsiane
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1380 kJ / 327 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 4,9 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 2,1 g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 1,8 g |
Węglowodany, w tym: | 62 g |
Cukier | 1,2 g |
Skrobia | 58 g |
Błonnik pokarmowy | 8,5 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0,01 g |
Masa netto
400 g
Właściwości
Bezglutenowe płatki owsiane, Intenson posiadają certyfikat Przekreślonego Kłosa co świadczy o potwierdzonym badaniami braku zanieczyszczenia glutenem i mogą być spożywane przez osoby na diecie bezglutenowe oraz z celiakią. Są dobrym źródłem błonnika pokarmowego, który odgrywa ważną rolę w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym oraz prawidłowej pracy jelit.
Przeznaczenie
Może być stosowany jako dodatek do mleka, kefiru, maślanki, jogurtu, jako zagęstnik sosów i gulaszy. Dodawane są do pieczywa, ciastek, ciasteczek, batonów oraz musli.
Sposób użycia
Przygotowanie owsianki: w rondlu należy podgrzać 200 ml mleka, wody lub napoju roślinnego, wsypać 4-5 łyżek płatków i chwilę gotować. Można dosłodzić do smaku oraz dołożyć dodatki według uznania np. owoce lub bakalie.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, z dala od dostępu światła. Produkt nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia.
Cechy produktu
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji