Diet-Food, Probiotics Immunity + L. Plantarum LP50, kapsułki, 60 szt.

probiotyk, prebiotyk, synbiotyk, suplement diety

Produkt usunięty z oferty doz.pl

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty DIET-FOOD

Pokaż wszystkie produkty linii Probiotics marki Diet-Food

Producent

MIPAMA E.Z. Szafarz Sp.j.
Rogatka 14 Z
62-860 Opatówek

Opis

Diet-Food, Probiotics Immunity + L. Plantarum LP50 - suplement diety z probiotycznymi bakteriami, które wspierają odporność. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.

Składniki

Inulina, L. plantarum - 10%, proszek z owoców baobabu, składniki kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza HPMC

Składniki 1 kapsułka 2 kapsułki
L. plantarum - Lp90 18 mld 36 mld

Masa netto

27 g

Właściwości składników

L. plantarum - Lp90 - bakterie probiotyczne

Inulina, proszek z owoców baobabu - prebiotyki

Zalecane dzienne spożycie

Dorośli: 2 kapsułki dziennie

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Dla zachowania prawidłowego stanu zdrowia duże znaczenie ma zbilansowana i zróżnicowana dieta oraz zdrowy styl życia

Preparat należy przechowywać zamknięty oraz w suchym, chłodnym miejscu w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Dotychczas nie wynaleziono szczepionki stosowanej w profilaktyce małpiej ospy. W wielu krajach, biorąc pod uwagę rosnącą ilość diagnozowanych przypadków choroby na całym świecie, zdecydowano się na podawanie obywatelom preparatów przeciwko ospie prawdziwej, aby spróbować powstrzymać rozprzestrzenianie się wirusa (drobnoustroje te są spokrewnione).

  • Probiotyki są żywymi organizmami, głównie bakteriami kwasu mlekowego, które poprzez podanie w odpowiednich ilościach wykazują działanie prozdrowotne. Od wielu lat trwają badania nad podniesieniem ilości prozdrowotnych bakterii, która dociera do właściwego odcinka układu pokarmowego, czyli jelit, gdzie może pełnić swoją funkcję.

  • Badane myszy wykazywały znaczące różnice w wyborze pokarmów, zwłaszcza węglowodanów, co było związane z odmiennymi stężeniami aminokwasów, przede wszystkim tryptofanu. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu w Pittsburghu w Stanach Zjednoczonych sugeruje, że mikrobiom jelitowy może wpływać na zachowania związane z wyborami żywieniowymi.

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij