Singularis Acerola Organic 17% (250 mg), kapsułki, 120 szt.

kapsułki, odporność

Produkt usunięty z oferty doz.pl

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty SINGULARIS

Producent

SINGULARIS HERBS CORPORATION LIMITED
USA

Opis

Acerola Organic - suplement diety wspomagający prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Preparat przeznaczony dla osób dorosłych.

Składniki

acerola 17% BIO, celuloza mikrokrystaliczna, żelatyna, woda oczyszczona, sole magnezowe kwasów tłuszczowych (substancja przeciwzbrylająca).

Składniki 2 kapsułki % RWS*

Ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia Glabra)

w tym

witamina C

500 mg

 

85 mg

---

 

106%

*% RWS - Referencyjna Wartość Spożycia.

Właściwości składników

Witamina C wspomaga utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego, wspiera zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia, wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego dodatkowo wspiera ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym.

Zalecane dzienne spożycie

Dorośli: 1 kapsułka 2 razy dziennie, popijając wodą, najlepiej podczas posiłku.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Nie stosować w przypadku nadwrażliwości (uczulenia) na którykolwiek ze składników produktu.
Kobiety w ciąży i karmiące piersią przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem.

  • Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
  • Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
  • Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej.
  • Chronić od światła i wilgoci.
  • Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Witamina C (kwas askorbinowy) jest naturalnym przeciwutleniaczem. Związek ten słusznie kojarzy się z odpornością i przeziębieniem. Papryka, natka pietruszki, cytrusy, brokuły, ziemniaki, porzeczki oraz szpinak obfitują w witaminę C. Jej śladowe ilości znajdują się w licznych pokarmach, np. owocach, kapuście, ciastach, chlebach, makaronach i wielu, wielu innych produktach spożywczych. Do tego naturalna stała się prewencyjna suplementacja kwasu askorbinowego. W takiej sytuacji pojawia się pytanie: czy można przedawkować witaminę C?

  • W okresie jesienno-zimowym wspieramy swoją odporność rozmaitymi metodami. Próbujemy też suplementacji diety tranem czy olejem z wątroby rekina oraz stosunkowo nowymi środkami – zawierającymi beta-glukan lub laktoferynę. Często, zwłaszcza w przypadku tych ostatnich produktów, pojawia się jednak wątpliwość jak długo powinniśmy przyjmować wybrany preparat.

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij