dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Peeling enzymatyczny — czym jest i jak należy go prawidłowo wykonać?
Przeczytane 63506 razy
4 min
-
Czym jest Bisfenol A (BPA) i dlaczego powinniśmy go unikać?
Przeczytane 46164 razy
4 min
-
Jak sposób przygotowania jedzenia może wpływać na obniżenie jego jakości?
Przeczytane 11611 razy
5 min
-
Kwas kojowy i jego zastosowania w kosmetologii, kosmetyce i medycynie
Przeczytane 17553 razy
4 min
-
Słodziki – dlaczego są słodkie i jak wpływają na nasz organizm?
Przeczytane 10609 razy
4 min
-
Substancje pomocnicze – dodatki, które znajdziemy w każdym preparacie leczniczym
Przeczytane 11224 razy
4 min