-
Albuminy w surowicy – podwyższone, obniżone, funkcja w organizmie
Przeczytane 111077 razy
5 min
-
Witamina B5 (kwas pantotenowy) – funkcja w organizmie, suplementacja, niedobór, nadmiar
Przeczytane 65300 razy
4 min
-
Trzeszczka – przyczyny, objawy, leczenie zapalenia i złamania trzeszczki
Przeczytane 61326 razy
5 min
-
Mięso białe i czerwone – rodzaje, wartości odżywcze. Które lepsze dla zdrowia?
Przeczytane 59610 razy
6 min
-
Drób – właściwości i wartości odżywcze. Czy mięso drobiowe jest zdrowe?
Przeczytane 20053 razy
3 min
-
Kinaza kreatynowa (CK, CPK) – normy, za wysoka, za niska. Wskazania do badania
Przeczytane 262434 razy
5 min
-
Glukagon – działanie, rola w organizmie, normy. Kiedy badać jego stężenie we krwi?
Przeczytane 38095 razy
3 min
-
Koenzym Q10 – właściwości, źródła, zastosowanie. Kiedy go suplementować?
Przeczytane 151184 razy
5 min
-
Wieprzowina – wartości odżywcze, przechowywanie, przepisy. Czy jest zdrowa?
Przeczytane 16119 razy
5 min
-
Koagulogram – wskazania do badania, interpretacja wyników, normy
Przeczytane 94397 razy
5 min