Test Gluten Alarm, diagnostyka celiakii, 1 szt.

test, nietolerancja pokarmowa

To jest wyrób medyczny. Stosuj go zgodnie z instrukcją użycia lub etykietą.

31,00 zł

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

O produkcie

Producent

VEDA.LAB
Rue de l’Expansion
61000 Cerise, France

Opis

Test na nietolerancje glutenu Gluten`Alarm 

  • Wyrób medyczny.
  • To narzędzie służące do diagnostyki celiakii, związanej z nietolerancją glutenu. 

Zawartość opakowania

W zestawie znajdują się wszystkie elementy niezbędne do wykonania testu: profesjonalny nakłuwacz, płytka testowa, pipeta oraz specjalny diluent do rozcieńczenia próbki krwi.

Działanie

Test na nietolerancje glutenu Gluten`Alarm wykrywa w krwi przeciwciała IgA przeciwko transglutaminazie tkankowej, które są produkowane w przypadku nietolerancji glutenu. Gluten obecny w zbożach, może powodować reakcję układu immunologicznego poprzez niszczenie nabłonka jelita cienkiego, co skutkuje poważnymi zaburzeniami związanymi z upośledzonym wchłanianiem substancji odżywczych. 

Wskazania

Test na nietolerancje glutenu Gluten`Alarm jest dedykowany w przypadku:

  • sprawdzenia, czy gluten Ci nie szkodzi,
  • podejrzenia nietolerancji glutenu u dziecka,
  • obserwacji objawów nietolerancji glutenu, np. biegunka, wzdęcia i ból brzucha, utraty masy ciała, bólu kości, mięśni i stawów,
  • sprawdzenia z czego wynikają problemy jelitowe,
  • chęci uniknięcia ewentualnego rozwoju powikłań związanych z uszkodzeniem jelit.

 

Sposób użycia wyrobu medycznego

Test Gluten`Alarm można wykonać w warunkach domowych, jest szybki i prosty w przeprowadzeniu. Przeprowadzenie testu zajmuje 15 minut.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Nietolerancje pokarmowe dają się szczególnie we znaki podczas świąt. Osoby nietolerujące laktozy, a więc mleka i jego przetworów, muszą zapomnieć o tradycyjnym serniku, bezglutenowcy nie zjedzą żurku, zaś uczuleni na jaja zostaną zmuszeni obyć się bez koronnej, wielkanocnej potrawy. Czym zastąpić żelazne pozycje ze świątecznego menu?

  • Święta Bożego Narodzenia kojarzą się nam z zapachem pysznych, tradycyjnych pierogów z grzybami, uszek do czerwonego barszczu, aromatycznymi, korzennymi ciastami i pierniczkami… Niestety nie każdy może w ten wigilijny wieczór po nie sięgnąć. Jak może wyglądać świąteczny talerz osób chorujących na celiakię? – dowiecie się z pierwszej części naszego grudniowego cyklu.

  • Coraz więcej osób przechodzi na dietę bezglutenową. Bez wskazań lekarza, bez potwierdzonej alergii na gluten, profilaktycznie, „dla zdrowia”. Czy gluten faktycznie jest tak niebezpieczny dla zdrowia, jak mogłoby się wydawać? Czy warto z niego rezygnować, jeśli nie stwierdzono u nas żadnej alergii na gluten? Odpowiedzi na te pytania znajdują się w niniejszym artykule.

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij