O produkcie
Producent
OSHEE POLSKA SP. Z O.O.Modrzewiowa 13
Kraków
Opis
Żurawinowy baton owocowy z witaminami.
Skład
suszone owoce 45% (rodzynki, jabłka, żurawina 8,5% / żurawina 55%, cukier, ekstrakt z czarnego bzu, olej słonecznikowy, kwas: kwas cytrynowy/), syrop skrobiowy, płatki owsiane, nasiona słonecznika, kukurydza ekstrudowana, wafle (skrobia ziemniaczana, olej roślinny (palmowy)), tłuszcz roślinny (palmowy), grysik sojowy, emulgator: lecytyna (z soi), aromat, substancje wzbogacające: witaminy: witamina C, witamina E, witamina B6, witamina A oraz magnez
Produkt zawiera gluten oraz soję. Może zawierać orzechy, orzeszki ziemne, mleko, dwutlenek siarki.
Wartość odżywcza | na 100 g produktu | na porcję (23 g) |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1610 kJ/384 kcal | 370 kJ/88,3 kcal |
tłuszcz | 9,1 g | 2,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1 g | 0,48 g |
węglowodany | 66,4 g | 15,3 g |
w tym cukry | 47,3 g | 10,9 g |
błonnik | 6,2 g | 1,4 g |
białko | 5,5 g | 1,3 g |
sól | 0,07 g | 0,01 g |
Witamina C | 12 mg (15%*) | 2,8 mg (3%*) |
Witamina E | 1,8 mg (15%*) | 0,40 mg (3%*) |
Witamina B6 | 0,21 mg (15%*) | 0,05 mg (3%*) |
Witamina A | 120 mcg (15%*) | 27,6 mcg (3%*) |
Magnez | 56,25 mg (15%*) | 12,9 mg (3%*) |
*RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Masa netto
23 g
Właściwości
Baton owocowy żurawinowy z dodatkiem witamin (witamina C, witamina E, witamina B6, witamina A), magnezu oraz błonnika.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Główny składnik
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji