dr nauk biologicznych Ewelina Sochacka
Doktor nauk biologicznych Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Łódzkiego. Autorka oraz współautorka publikacji naukowych z zakresu tematyki nowotworowej związanej przede wszystkim z problemem raka jelita grubego. Uczestniczyła w licznych międzynarodowych konferencji specjalistycznych. Laureatka programu BioLab, podczas którego odbyła roczny staż naukowy w Stanach Zjednoczonych. Prywatnie zainteresowana praktyką jogi oraz bieganiem.
Wszystkie publikacje autora
-
Co powinieneś wiedzieć o szczepieniu na HPV przed zaszczepieniem dziecka?
Przeczytane 10758 razy
6 min
-
Makroelementy – jaką rolę odgrywają w organizmie człowieka?
Przeczytane 3893 razy
5 min
-
Niedobór witaminy D związany ze zwiększonym ryzykiem rozwoju długiego COVID-19
Przeczytane 2425 razy
4 min
-
Karmienie piersią – weganizm nie zmniejsza ilości niektórych składników odżywczych
Przeczytane 1520 razy
5 min
-
Atak woreczka żółciowego – objawy. Jak odróżnić ból pęcherzyka żółciowego od innych dolegliwości?
Przeczytane 50518 razy
3 min
-
Czy przy alergii może występować gorączka? Czym jest gorączka sienna?
Przeczytane 16147 razy
3 min
-
Suplementacja dla osób z zaburzeniami lękowymi – L-teanina, kwasy omega, kurkumina (część 2.)
Przeczytane 3534 razy
2 min
-
Suplementy, które mogą zmniejszyć uczucie lęku – glicynian magnezu, szafran, witamina D (część 1.)
Przeczytane 42818 razy
3 min
-
Jedzenie frytek i innych smażonych potraw powiązane z napadami lęku i depresją
Przeczytane 1438 razy
4 min