Katarzyna Turek-Kawecka
Dietetyk kliniczny w trakcie realizacji pracy doktorskiej. Właścicielka poradni dietetycznej DietExpert. Uczestniczka wielu szkoleń oraz konferencji specjalistycznych z zakresu dietetyki i medycyny. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Współpracuje ze Stowarzyszeniem Pacjentów Bariatrycznych oraz Fundacją Unicorn. Wspiera także pacjentów onkologicznych, pomagając im zniwelować skutki uboczne leczenia. Specjalizuje się̨ również w dietach eliminacyjnych u pacjentów z alergiami. Współautorka książki „Nie daj się rakowi! Wsparcie żywieniowe w chorobie nowotworowej” oraz autorka publikacji „Nie daj się alergii. Dieta w alergiach i nietolerancjach pokarmowych”.
Wszystkie publikacje autora
-
Dieta przy zakażeniu Helicobacter pylori – zasady, produkty, jadłospis, przepisy
Przeczytane 307276 razy
6 min
-
Dieta przy stłuszczeniu wątroby – zasady, produkty, jadłospis i przepisy
Przeczytane 285973 razy
5 min
-
Ryż brązowy – właściwości, wartości odżywcze, przeciwwskazania i przepisy
Przeczytane 44198 razy
6 min
-
Dieta w fenyloketonurii – zasady, produkty dozwolone, preparaty PKU i przykładowy jadłospis
Przeczytane 22821 razy
4 min
-
Acerola – co to za owoc? Właściwości i zastosowanie aceroli
Przeczytane 65033 razy
4 min
-
Dieta MIND – założenia, efekty, przykładowy jadłospis
Przeczytane 22729 razy
6 min
-
Dieta DASH – na czym polega? Efekty, produkty i przykładowy jadłospis
Przeczytane 47568 razy
8 min
-
Dieta przy i po antybiotyku – co jeść, a czego unikać podczas antybiotykoterapii?
Przeczytane 218886 razy
5 min
-
Dieta wrzodowa – jak powinna wyglądać dieta przy wrzodach?
Przeczytane 98642 razy
4 min