O produkcie
Producent
CHOCO PHARMDworcowa 13
Parczew
Opis
Czekolada słodzona stewią.
Skład
maltitol (substancja słodząca), masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, lecytyna sojowa (emulgator), naturalny aromat waniliowy, glikozydy stewiolowe (substancja słodząca). Masa kakaowa minimum 54%.
Zawiera składnik pochodzący z soi. Może zawierać śladowe ilości mleka.
Zawartość glikozydów stewiolowych maksymalnie 8mg na 100g produktu.
Wartość odżywcza | 100 g |
Wartość energetyczna | 1989 kJ / 475 kcal |
Białko | 5,1 g |
Węglowodany, w tym: cukry |
45,6 g 0,1 g |
Tłuszcz, w tym: kwasy tł. nasycone |
3,9 g 22,5 g |
Błonnik | 8,2 g |
Sód | 5,6 mg |
Właściwości
Stewia to roślina o bardzo wysokiej zawartości związków słodzących, tzw. glikozydów stewiolowych. Od wielu lat używana jest przez miliony ludzi jako naturalny słodzik.
Glikozydy stewiolowe są naturalnym słodzikiem, około 250-450 razy słodszym od cukru (sacharozy), a przy tym mają zero kalorii.
Cechy produktu
- Typ produktu
- Postać
- Problem
- Specyfika
- Sposób aplikacji