dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Kolagen na stawy dla sportowców – jak wybrać najlepszy?
Przeczytane 512 razy
5 min
-
Liście Boldo – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania
Przeczytane 7410 razy
3 min
-
Dzięgiel chiński – właściwości, zastosowanie, stosowanie Dong Quai
Przeczytane 12391 razy
4 min
-
Eugenol – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 20696 razy
5 min
-
Lateks – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 14511 razy
5 min