mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Szkodliwe połączenie potraw – jakich składników nie łączyć ze sobą? Zasady prawidłowego łączenia pokarmów
Przeczytane 14599 razy
6 min
-
Żywienie dojelitowe – na czym polega? Metody, refundacja, wskazania
Przeczytane 33213 razy
4 min
-
Dieta przy zaburzeniach hormonalnych – najważniejsze zasady
Przeczytane 30190 razy
6 min
-
Seitan – wartości odżywcze i zastosowanie. Czy jest zdrowy?
Przeczytane 14101 razy
3 min
-
Adipocyty (komórki tkanki tłuszczowej) – czym są i jak działają? Jaki jest ich związek z tyciem?
Przeczytane 13099 razy
3 min
-
Tymianek – charakterystyka, właściwości i zastosowanie. Na co pomoże?
Przeczytane 24116 razy
4 min
-
Dieta w chorobie Parkinsona – na co warto zwrócić uwagę?
Przeczytane 15369 razy
10 min
-
Otyłość brzuszna – przyczyny i skutki. Jak się jej pozbyć?
Przeczytane 113026 razy
9 min
-
Dieta na płaski brzuch – jak powinna wyglądać? Wskazówki dietetyczne dla kobiet i mężczyzn
Przeczytane 6900 razy
7 min