mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Brzuch tarczycowy – jak wygląda, czemu powstaje, jak się go pozbyć?
Przeczytane 98574 razy
5 min
-
Termogeniki – co to za produkty i jaki mają wpływ na spalanie tłuszczu?
Przeczytane 9000 razy
5 min
-
Dieta przy SIBO – co jeść, a czego unikać w zespole rozrostu bakteryjnego?
Przeczytane 203431 razy
5 min
-
Termogeneza – czym jest? Jaki ma wpływ na utratę masy ciała?
Przeczytane 16128 razy
5 min
-
Dieta dr Budwig – dla kogo? Na co pomoże? Czy warto ją stosować?
Przeczytane 11774 razy
4 min
-
Dieta przeciwnowotworowa – zasady, wskazówki, produkty antyrakowe
Przeczytane 3981 razy
7 min
-
Rabarbar – wartości odżywcze, właściwości i przepisy z rabarbarem
Przeczytane 10565 razy
5 min
-
Immunożywienie – czym jest? Kiedy stosuje się dietę immunomodulującą?
Przeczytane 5537 razy
5 min
-
Czarna porzeczka – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, przepisy
Przeczytane 55829 razy
5 min