O produkcie
Producent
TAGOA. Huenefelda 4
Gdańsk
Opis
Suplement diety zawierający w swoim składzie czyste białko kolagenowe w postaci liofilizatu kolagenu typu I pochodzenia rybiego.
Składniki
Kolagen typu I, witamina C (kwas L-askorbinowy), witamina E (octan DL-alfa-tokoferylu), krzemionka koloidalna (substancja przeciwzbrylająca), celuloza mikrokrystaliczna (substancja wypełniająca), kapsułka celulozowa (hypromeloza, guma gella, barwnik: dwutlenek tytanu).
Składnik | 2 kapsułki / RDA* | 3 kapsułki / RDA* | 4 kapsułki / RDA* |
Kolagen | 690 mg | 1035 mg | 1380 mg |
Witamina C | 50 mg / 62,5 % | 75 mg / 93,8 % | 100 mg / 125 % |
Witamina E | 6,7 mg a-TE (1) / 55,8 % | 10,1 mg a-TE (1) / 84,2 % | 13,4 mg a-TE (1) / 11,7 % |
* - procent dziennego zapotrzebowania w przeliczeniu na dawkę
(1) a-TE - ekwiwalent alfa-tokoferolu
Masa netto
22,40 g
Właściwości składników
Collagen Fish Caps to czyste białko kolagenowe w postaci liofilizatu kolagenu typu I pochodzenia rybiego.
Zawarta w produkcie witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości, naczyń krwionośnych, chrząstek, dziąseł, zębów i skóry.
Dodatek witaminy E wspomaga ochronę komórek przed procesem oksydacyjnym.
Zalecane dzienne spożycie
Zaleca się przyjmowanie 2-4 kapsułek dziennie, rano i wieczorem, popijając dużą ilością płynu.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
- Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Cechy produktu
- Typ produktu
- Postać