Etja, naturalny olej Bio z miąższu kokosa, 150 ml
14.99 zł
  • B DODAJ DO ULUBIONYCH
  • B POWIADOM O WYPRZEDAŻY

Etja, naturalny olej Bio z miąższu kokosa, 150 ml

Etja, naturalny olej Bio z miąższu kokosa, 150 ml
14.99 zł
BEZPŁATNIE
Kurier DHL
4.99 zł
Paczkomat InPost
4.99 zł
  • B DODAJ DO ULUBIONYCH
  • B POWIADOM O WYPRZEDAŻY

Opis

Naturalny olej tłoczony na zimno pozyskiwany jest ze świeżo zebranych orzechów bez poprzedniego suszenia.

Skład według INCI

Cocos nucefera Oil

100% olej kokosowy

Właściwości

Jest jednym z najzdrowszych i najlepiej przyswajalnych tłuszczy na świecie. Tłoczony na zimno jest otrzymywany z świeżo zebranych orzechów bez poprzedniego suszenia. Posiada bardzo wysoką zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych w tym przede wszystkim kwas laurynowy(ok. 50-57%), kwas mirystynowy, kwas kaprylowy, kwas kaprynowy, kwas palmitynowy, kwas oleinowy, kwas stearynowy, kwas linolowy oraz kwas kapronowy. Oprócz kwasów nasyconych jest wzbogacony o witaminę E i C. Tłoczony na zimno, jest olejem naturalnym o pięknym łagodnym zapachu koksa. Szybko wchłania się w skórę działając łagodząco i chłodząco, dlatego rewelacyjnie sprawdza się po opalaniu przynosząc ukojenie. Skóra nabiera błyszczącego brązowego koloru, przyjemny tropikalny zapach oraz staje się gładka i miękka. Jego właściwości nawilżające i natłuszczające nadają się idealnie do skóry suchej, pękającej, wrażliwej i dojrzałej. Poniżej 25 °C przybiera wygląd białego ściętego tłuszczu zwanego również masłem koksowym. W postaci płynnej ma kolor lekko złotawy.

Olej z Miąższu Kokosa BIO oferowany przez firme ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

Przeznaczenie

Doskonały w pielęgnacji suchej i popękanej skóry, uszkodzonej przez słońce.

Stosowanie

  • bezpośrednio na skórę całego ciała włącznie z paznokciami
  • idealna baza dla naturalnych olejków eterycznych
  • doskonale sprawdza się jako kosmetyk do pielęgnacji włosów suchych, szorstkich i łamliwych
  • idelany do demakijażu
  • masaż w własnym zakresie
  • zabiegi w wyspecjalizowanym gabinecie masażu
  • ma szerokie zastosowanie w kosmetyce
  • może służyć jako dodatek do kremów, balsamów, oraz kremów po opalaniu
  • naturalny kosmetyk o właściwościach leczniczych jest doskonały dla osób dbających o swoje piękno w domowym gabinecie kosmetycznym.

Uwagi

Zawsze po użyciu zakręcać pudełko i przechowywać w chłodnym miejscu.

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym.  Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Dostawa / odbiór produktu:

Odbiór zamówionych produktów możliwy jest w 855 aptekach na terenie całej Polski. Zapraszamy do katalogu aptek, w celu poznania lokalizacji najbliższej apteki, która zrealizuje Państwa zamówienie. Dostawa do aptek na terenie całego kraju realizowana jest bezpłatnie w terminie 24-72h
Cechy produktu
Wiek
  • dla młodzieży
  • dla dorosłych
  • dla seniorów
  • 20+
  • 30+
  • 40+
  • 60+
  • 50+
Typ produktu
  • Kosmetyk
Pora stosowania
  • na dzień
Postać
  • olejek
Płeć
  • Mężczyzna
  • Kobieta
Część ciała
  • skóra
  • twarz
  • włosy
Rodzaj skóry
  • podrażniona
  • sucha
Problem
  • suchość
Specyfika
  • Bez parabenów
Rodzaj włosów
  • cienkie
  • farbowane
  • normalne
  • przetłuszczające się
  • suche
  • wypadające
  • z łupieżem
  • zniszczone
Działanie/właściwości
  • odżywcze
Sposób aplikacji
  • na skórę
Główny składnik
  • kokos
  • olej kokosowy
  • witamina E

PODYSKUTUJ O PRODUKCIE

Informacje / opinie zawarte w komentarzach stanowią subiektywną ocenę użytkownika i nie mogą być traktowane jako porada dotycząca zażywania / stosowania produktu. W przypadku wątpliwości prosimy o konsultacje z Farmaceutą Dbam o Zdrowie.

komentarze wspierane przez Disqus
  • B DODAJ DO ULUBIONYCH
  • B POWIADOM O WYPRZEDAŻY