Czekolada słodzona stewią, pastylki do ssania, gryzienia, 100g (33 szt.)

Produkt usunięty z oferty doz.pl

O produkcie

Producent

CHOCO PHARM
Dworcowa 13
Parczew

Opis

Czekolada słodzona stewią.

Skład

maltitol (substancja słodząca), masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, lecytyna sojowa (emulgator), naturalny aromat waniliowy, glikozydy stewiolowe (substancja słodząca). Masa kakaowa minimum 54%.

Zawiera składnik pochodzący z soi. Może zawierać śladowe ilości mleka.

Zawartość glikozydów stewiolowych maksymalnie 8mg na 100g produktu.

Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 1989 kJ / 475 kcal
Białko 5,1 g

Węglowodany, w tym:

cukry

45,6 g

0,1 g

Tłuszcz, w tym:

kwasy tł. nasycone

3,9 g

22,5 g

Błonnik 8,2 g
Sód 5,6 mg

Właściwości

Stewia to roślina o bardzo wysokiej zawartości związków słodzących, tzw. glikozydów stewiolowych. Od wielu lat używana jest przez miliony ludzi jako naturalny słodzik.

Glikozydy stewiolowe są naturalnym słodzikiem, około 250-450 razy słodszym od cukru (sacharozy), a przy tym mają zero kalorii.

Cechy produktu

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij