O produkcie
Producent
NORFACHEMAVytauto str.6
Jonava,Litwa
Dystrybutor
RADA sp.j.Starościńska 1
Warszawa
Opis
Suplement diety zawierający optymalne źródło bakterii kwasu mlekowego.
Składniki
laktoza, żelatyna, Lactobacillus rhamnosus, substancja poślizgowa: stearynian magnezu, substancja przeciwutieniająca: kwas askorbinowy, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus.
1 kapsułka zawiera 2 x 109 CFU* (2 miliardy) bakterii.
*CFU - colony forming unit - jednostka formowania kolonii bakterii.
Substancje czynne | Zawartość w 1 kapsułce |
Całkowita zawartość bakterii uznawanych za probiotyczne, należących do 4 różnych szczepów: Lactobacillus rhamnosus HA-111 Lactobacillus acidophilus HA-122 Lactobacillus delbrueckii subspecies bulgaricus HA-137 Streptococcus thermophilus HA-110 |
2 mld bakterii ( 2 x 109 CFU*) 1,82 x 109 0,10 x 109 0,02 x 109 0,06 x 109 |
Właściwości składników
Lacio intestino jest kompleksowym suplementem diety zawierającym optymalną dawkę bakterii uznawanych za probiotyczne, które uzupełniając mikroflorę bakteryjną wpływają na równowagę mikrobiologiczną w przewodzie pokarmowym.
Z uwagi na swoje właściwości preparat Lacio intestino jest szczególnie zalecany:
- wspomagająco w trakcie i po antybiotykoterapii,
- wspomagająco w dysbakteriozie różnego pochodzenia, objawiającej się np. biegunkami lub zaparciami.
Zalecane dzienne spożycie
1 kapsułka raz na dobę podczas posiłku.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
- Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.