Iwostin Purritin, korektor maskujący, 15 ml, z olejkiem z drzewa herbacianego.
19.79 zł

Iwostin Purritin, korektor maskujący, 15 ml, z olejkiem z drzewa herbacianego.

Iwostin Purritin, korektor maskujący, 15 ml, z olejkiem z drzewa herbacianego.
Ostatnia cena produktu
19.79 zł
Icon
Ten produkt nie jest już dostępny w ofercie doz.pl
BEZPŁATNIE

Opis

Korektor maskujący - likwiduje i maskuje wykwity trądzikowe.

Dla skóry wrażliwej, tłustej i skłonnej do zmian trądzikowych. Łagodzi stany zapalne skóry. Działa antybakteryjnie.


Skład według INCI

Substancje aktywne:
Olejek z drzewa herbacianego
Jest otrzymywany z rośliny Melaleuca alternifolia Cheel (Myrtaceae).
 

Właściwości:

  • likwiduje drobnoustoje chorobotwórcze, nie szkodząc przyjaznej dla skóry florze bakteryjnej (olejek „inteligentny”);
  • działa przeciwzapalnie, antyseptycznie, silnie bakteriobójczo i przeciwgrzybiczo;
  • ogranicza powstawanie nowych wykwitów poprzez normalizację pracy gruczołów łojowych;
  • łatwo przenika przez zewnętrzną powłokę naskórka i wnika głęboko w skórę;
  • dobrze nawilża i dezynfekuje.


Triclosan Łagodny związek o właściwościach przeciwbakteryjnych, inhibitor enzymów biorących udział w metabolizmie kwasu arachidowego, który ma miejsce podczas procesu zapalnego.

  • działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie;
  • zmniejsza podrażnienia i reakcje uczuleniowe wywołane silnymi alergenami;
  • ogranicza powstawanie wolnych rodników;
  • stymuluje wzrost i regenerację komórek.


Ekstrakt z mirry Mirra jest zastygniętą żywicą balsamowców – niewielkich drzew lub krzewów z gatunku Commiphora. Występuje pod postacią czerwonawych bądź czerwono-brunatnych granulek lub nieregularnych bryłek o gorzkim smaku i świeżym, przyjemnym zapachu. Używano jej od starożytości jako leku na dolegliwości skórne i gastryczne oraz do aromaterapii. Właściwości:

  • działa antyseptycznie, silnie bakteriostatycznie i przeciwzapalnie;
  • normalizuje pracę gruczołów łojowych;
  • reguluje wydzielanie sebum.

 

  • Kwas salicylowy - jeden z głównych b-hydroksykwasów, otrzymywany z kory wierzby. Odblokowuje pory, zapobiegając tworzeniu ognisk zapalnych skóry. Działa antybakteryjnie i keratolitycznie.
  • Wyciąg z aloesu - wyciąg uzyskiwany z miąższu liści aloesu. Działa łagodząco i kojąco.
  • Alantoina - substancja krystaliczna, pochodna mocznika. Wygładza i zmiękcza skórę, usuwając spękania i zgrubienia. Działa na skórę łagodząco.
  • Woda termalna z Iwonicza Zdroju - koi i łagodzi podrażnienia. Zawiera liczne minerały i mikroelementy, m.in. krzemionkę i kwas metaborowy.

 

Aqua, Mineral Oil, Cyclopentasiloxane, Titanium Dioxide, Ethylhexyl Cocoate, Iwonicz Aqua, Propylene Glycol, Steareth-21, Steareth-2, Talc, Commiphora, Myrrha Extract, Alcohol Denat. Cera Alba, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Melaleuca Alternifolia Oil, Allantoin, Triclosan, EDTA, Salicylic Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben.

Właściwości

  • maskuje widoczne niedoskonałości skóry;
  • likwiduje zmiany zapalne;
  • ogranicza powstawanie nowych wykwitów trądzikowych;
  • przyspiesza proces gojenia się wyprysków;
  • działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie;
  • normalizuje pracę gruczołów łojowych.

Przeznaczenie

Miejscowa pielęgnacja skóry tłustej, skłonnej do zmian trądzikowych. Może być stosowany punktowo pod makijaż.

Stosowanie

Nanosić bezpośrednio na obszary objęte zmianami trądzikowymi. Stosować tak często, jak zachodzi potrzeba.

Dostawa / odbiór produktu:

Odbiór zamówionych produktów możliwy jest w 861 aptekach na terenie całej Polski. Zapraszamy do katalogu aptek, w celu poznania lokalizacji najbliższej apteki, która zrealizuje Państwa zamówienie. Dostawa do aptek na terenie całego kraju realizowana jest bezpłatnie w terminie 24-72h

PODYSKUTUJ O PRODUKCIE

Informacje / opinie zawarte w komentarzach stanowią subiektywną ocenę użytkownika i nie mogą być traktowane jako porada dotycząca zażywania / stosowania produktu. W przypadku wątpliwości prosimy o konsultacje z Farmaceutą Dbam o Zdrowie.

komentarze wspierane przez Disqus