ZIELNIK DOZ Graviola, sok, 500 ml

sok

29.99 zł

Potrzebujesz konsultacji z dietetykiem?

Umów się na najbliższy dostępny termin.

Dostawa

  • ODBIÓR W APTECE

    BEZPŁATNIE

  • Kurier DHL

    9.99 zł

  • Paczkomat InPost

    9.99 zł

  • Odbiór w punkcie DHL

    9.99 zł

  • Wysyłka zagraniczna

    29.99 zł

O produkcie

Opis

ZIELNIK DOZ Graviola, sok, to środek spożywczy, zawierające 99,97% soku przecierowego z owoców gravioli, nie z koncentratu. Dodatkowo zawiera ekologiczny koncentrat soku z aceroli. Sok jest produktem naturalnym, dlatego kolor, zapach i smak poszczególnych partii mogą się nieznacznie różnić.

Skład

Sok przecierowy z owoców graviolu NFC (Annona muricata L.) 99,97%, ekologiczny koncentrat soku z aceroli (Malpighia glabra L.) 0,03 % standaryzowany na zawartość witaminy C (kwas askorbinowy).

Ze względu na zwartość naturalnych składników – kolor, zapach i smak poszczególnych partii mogą się różnić. Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym.

Wartości odżywcze W 100 ml soku W 50 ml (sugerowanej porcji)
Wartość energetyczna 208 kJ/49 kcal 104 kJ/25 kcal

Tłuszcz, w tym:

0,1 g <0,1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0g

Węglowodany, w tym: 8,8 g 4,4 g
Cukry 8,8 g 4,4 g
Błonnik 2,5 g 1,3 g
Białko 1,4 g 0,7 g
Sól 0,01 g <0,01 g

Kraj pochodzenia: Wietnam.

Masa netto

500 ml

Zalecane dzienne spożycie

50 ml soku. Sok można rozcieńczyć wodą w dowolnej proporcji. Nie zalewać wrzątkiem. Przed spożyciem wstrząsnąć.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Przechowywać w suchym miejscu oraz chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętej butelce i spożyć w ciągu 14 dni.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Acerola to owoc, który zawiera w sobie bardzo dużą ilość witaminy C – wystarczą trzy małe owoce aceroli, by pokryć dzienne zapotrzebowanie na tę witaminę. Co więcej acerola jest bogata w polifenole i karotenoidy o właściwościach antyoksydacyjnych. Kiedy należy sięgnąć po suplementy z acerolą? W jakiej postaci są dostępne? 

  • Międzynarodowy zespół badawczy zidentyfikował bezpośrednie powiązanie molekularne między dietą bogatą w czerwone mięso oraz obecnością przeciwciał we krwi, które zwiększają ryzyko zachorowania na raka. Związek między czerwonym mięsem a ryzykiem zachorowania na raka jest powszechnie znany, ale naukowcy wciąż poznają nowe mechanizmy, które przyczyniają się do rozwoju choroby nowotworowej. Wyniki badania opublikowanego w „BMC Medicine” sugerują, że w pewnym stopniu na postępowanie procesów kancerogennych ma wpływ reakcja immunologiczna.

  • Sok z kiszonych buraków charakteryzuje się licznymi właściwościami zdrowotnymi. Pozytywnie wpływa na odporność organizmu, pracę jelit czy profil lipidowy krwi. Jak go przygotować i dlaczego warto umieścić go w codziennej diecie? 

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!

Dietetyk, jutro o 18:00

lek. Piotr Brzuchalski

Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij