Bio Acerola naturalna witamina C 17%, kapsułki, 60 szt.

Produkt usunięty z oferty doz.pl

O produkcie

Producent

PHARMOVIT Dystrybucja Sp. z o.o.
ul. Kostrogaj 9D
09-400 Płock

Opis

Bio Acerola naturalna witamina C 17% - suplement diety wspomagający prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego oraz układu odpornościowego.

Składniki

Bio ekstrakt z owoców aceroli (bio maltodekstryna, bio koncentrat z owoców aceroli); mikronizowane bio wytłoki jabłkowe; kapsułka celulozowa.

Składniki 3 kapsułki % RWS*

bio ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia glabra)

w tym naturalnie występująca witamina C

600 mg

102 mg

---

127%

mikronizowane bio wytłoki jabłkowe 408 mg ---

*% RWS - Referencyjna Wartość Spożycia.

Kapsułka celulozowa odpowiednia dla wegan i wegetarian.

Produkt posiada Certyfikat Rolnictwa Ekologicznego.

Masa netto

26,16 g

Właściwości składników

Witamina C:

  • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego,
  • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,
  • pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych,
  • pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,
  • przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,
  • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.

Zalecane dzienne spożycie

1 kapsułka 3 razy dziennie. Popić wodą.

Zalecana porcja dzienna to 3 kapsułki.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Produkt dla dorosłych.
Spożywania produktu nie zaleca się kobietom w ciąży i karmiącym piersią.

  • Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
  • Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
  • Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
  • Chronić przed światłem.
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
  • Przechowywać w sposób niedostępny dla dzieci.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Historia odkrywania ważnej roli witamin w diecie sięga dawnych czasów, choć dawniej nie wiedziano jeszcze, że przyczyną wielu chorób może być niedobór pewnych składników pokarmowych. Dziś opowiemy o witaminie C, o której ważną rolę udowodniono już XVIII wieku. Oczywiście, wtedy nie wiedziano jeszcze, że badane zjawisko ma związek z czymś, co dziesiątki lat później miało zostać nazwane witaminą C.  

  • Witamina C (kwas askorbinowy) jest naturalnym przeciwutleniaczem. Związek ten słusznie kojarzy się z odpornością i przeziębieniem. Papryka, natka pietruszki, cytrusy, brokuły, ziemniaki, porzeczki oraz szpinak obfitują w witaminę C. Jej śladowe ilości znajdują się w licznych pokarmach, np. owocach, kapuście, ciastach, chlebach, makaronach i wielu, wielu innych produktach spożywczych. Do tego naturalna stała się prewencyjna suplementacja kwasu askorbinowego. W takiej sytuacji pojawia się pytanie: czy można przedawkować witaminę C?

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij