O produkcie
Producent
RECORDATI POLSKAKrólewska 16
Warszawa
Opis
LARYNG UP Junior - suplement diety z nowoczesną formułą NAP i dwoma współdziałającymi składnikami. Przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia.
smak malinowy.
Składniki
Substancja słodząca: sorbitol; laktoferyna – białko mleka krowiego (30 mg); regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych; kwas L-askorbinowy - witamina C (15 mg); aromat: pomarańczowy.
Składniki | 1 tabletka | % RWS* | 4 tabletki | % RWS* |
Laktoferyna | 30 mg | --- | 120 mg | --- |
Witamina C | 15 mg | 18,75% | 60 mg | 75% |
*% RWS - Referencyjna Wartość Spożycia.
Produkt nie zawiera cukru. Może być stosowany u diabetyków.
Masa netto
54,6 g
Właściwości składników
W LARYNG UP Junior została zastosowana formuła NAP - specjalnie opracowana tabletka do ssania, mająca na celu imitację naturalnie występujących mechanizmów obronnych.
Laktoferyna naturalne bioaktywne białko układu odpornościowego. To między innymi jeden z najważniejszych składników mleka karmiącej matki.
Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Zalecane dzienne spożycie
Dzieci powyżej 3 roku życia: 1 tabletka 4 razy dziennie.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Ze względu na specyficzną strukturę tabletki jej brzegi mogą być nieznacznie ukraszone, a na jej powierzchni można niekiedy zaobserwować plamki. Nie stanowi to wady jakościowej produktu.
Z uwagi na zawartość sorbitolu spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
- Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Chonić od światła i wilgoci.
- Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Problem
- Główny składnik
- Część ciała
- Specyfika
- Układy narządowe
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji