Kategorie tematyczne
Alantoina dla wrażliwej cery
2008-04-24 Źródło: Mp.plAlantoina jest to związek pochodzenia naturalnego, występuje w kiełkach pszenicy, łupinach kasztana, korzeniach żywokostu, który nawilża, łagodzi i zmiękcza skórę.
Związek przyspiesza odnowę naskórka, ułatwia gojenie się ran przez pobudzenie ziarninowania, wykazuje właściwości keratolityczne. Jest wskazana w leczeniu owrzodzeń podudzi, odleżynach, oparzenach, stanach zapalnych skóry, przewlekłym wyprysku, łuszczycy, atopowym zapaleniu skóry.
Stosowana jest w wielu preparatach dostepnych w aptece. Zarówno jako jedyna czynna substancja w preparacie, jak i w połączaniach z innymi związkami. Stosowana jest miejscowo. Jest również wykorzystywana do produkcji kosmetyków przeznaczonych do cery wrażliwej, dezodorantów i zasypek dla dzieci.
Twój koszyk Przechowalnia
Suma: 0 zł
Brak produktów w koszyku.
Aktualności
Parmezan obniża ciśnienie krwi
Serce wyhodowane ze skóry Spożywanie czerwonego mięsa może spowolnić Twój mózg! "Bezpieczna dawka alkoholu" nie istnieje! Rak częściej dotyka osoby chrapiące Zaburzenia erekcji, a choroby serca Propolis spowalnia raka prostaty Europejski Dzień Walki z Otyłością Spożywanie ryb może zmniejszyć ryzyko raka Ludzie preferują lewy profil twarzy
Serce wyhodowane ze skóry Spożywanie czerwonego mięsa może spowolnić Twój mózg! "Bezpieczna dawka alkoholu" nie istnieje! Rak częściej dotyka osoby chrapiące Zaburzenia erekcji, a choroby serca Propolis spowalnia raka prostaty Europejski Dzień Walki z Otyłością Spożywanie ryb może zmniejszyć ryzyko raka Ludzie preferują lewy profil twarzy














