O produkcie
Opis
Diet-Food, Bio ocet kokosowy dzięki zawartości kwasu octowego stosowany jest jako wsparcie w odchudzaniu i regulacji poziomu cukru we krwi. Produkt wegański, bez GMO.
Skład
Składniki: ocet kokosowy
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna | 0 kJ / 0 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 0 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany, w tym: | 0 g |
cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Masa netto
250 ml
Właściwości
Ocet kokosowy powstaje podczas naturalnej fermentacji wody kokosowej w trakcie tego procesu cukier zawarty w wodzie kokosowej jest przekształcany przez drożdże w pierwszej fazie w alkohol, a ostatecznie w ocet. Zawarty w produkcie kwas octowy blokuje enzymy pomagające trawić skrobię, w wyniku czego zmniejsza się odpowiedź organizmu na poziom cukru we krwi po posiłkach bogatych w skrobię, takich jak chleb lub makaron.
Sposób użycia
Produkt można dodawać do sałatek, marynat, sosów.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
W przypadku osób z cukrzycą lub stanem przedcukrzycowym stosowanie produktu należy skonsultować się z lekarzem.
Ocet może wchodzić w interakcje z lekami przeciwcukrzycowymi i nie powinien być stosowany przez osoby z określonymi schorzeniami.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji